Banden & velgen

DE BANDENCENTRALE IN REGIO SINT-NIKLAAS!

BALANCEREN

Elke band heeft een zwaartepunt. Dit wordt duidelijk na montage door trillingen die voelbaar zijn aan het stuur bij een bepaalde snelheid. Dit lossen we op door het gemonteerde wiel uit te balanceren.

HERSTELLEN

Niet elk merk van banden geeft een levenslange waarborg zoals Gislaved. Daarom is het vaak nuttig beperkte beschadigingen aan de band te herstellen. Ook deze service kunnen wij U bieden in onze bandencentrale. Afhankelijk van de beschadiging kan de herstelling gebeuren terwijl U wacht of is de band na enkele dagen weer beschikbaar.

MONTAGE

Zowel personenwagen- als vrachtwagenbanden. Scooterbanden, kruiwagenwielen, landbouwbanden, je noemt het en wij monteren het voor U.

UITLIJNEN

Wanneer een band ongelijke slijtage vertoont (meer versleten aan de binnenzijde dan aan de buitenzijde of omgekeerd) is het aangewezen de wagen uit te lijnen.
Hierbij wordt de stand van de wielen ten opzichte van het voertuig gemeten en aangepast zodat opnieuw een gelijkmatige slijtage plaatsheeft.

WINTERBANDEN

Waarom U even moet denken aan winterbanden:
Winterbanden zijn speciaal ontworpen om bij lage temperaturen én neerslag goede grip op de weg te bieden. Het resultaat: meer grip, dus een betere wegligging en een kortere remweg. Zowel het profiel als het materiaal zijn hierop aangepast.
Het rubber van een autoband wordt hard bij lage temperaturen. Bij een normale autoband ligt dit punt bij 7 graden. Wordt het dus kouder dan 7 graden, dan heeft u met uw normale autobanden minder grip op de weg doordat het rubber van de banden harder wordt en zich niet meer aan het wegoppervlak kan aanpassen.
Door een andere samenstelling worden winterbanden pas harder bij veel lagere temperaturen, zodat u ook in de winter op flexibele banden rijdt. Het resultaat: meer grip, dus een betere wegligging en een kortere remweg.

Winterbanden verplicht? Voor alle wintersportlanden geldt dat het niet rijden op winterbanden kan leiden tot (mede) aansprakelijkheid voor ongevallen omdat de bestuurder van een auto op zomerbanden minder goed kan reageren op onverwachte situaties.
Voor meer gedetailleerde informatie per bestemming, volg deze link: winterbanden

Heeft u een specifieke vraag voor onze expert bij autorama?
Stel gerust uw vraag, wij helpen u verder

Stuur een mailtje 052 25 99 94

Roy

Hij helpt u graag verder

052 25 99 94
werkplaats@autorama.be